У томатних заготовках, втім, як і в свіжих помідорах міститься велика кількість такої речовини, як лікопін. Це сильний антиоксидант, який допомагає впоратися організму з багатьма недугами, у тому числі з онкологічними захворюваннями підшлункової та передміхурової залози, шийки матки. Саме лікопін пригальмовує ріст і функціонування ракових клітин. А така речовина, як онкопротектор альфа-Томатина взагалі вбиває онкологічні клітини. Благотворно впливають вищеназвані речовини і на роботу серцево-судинної системи. Нормалізація роботи нервової системи - це ще одна функція організму, на роботу якої впливають речовини, наявні в складі консервованих томатів. "Гормон радості" - серотонін, наявний у томатах, є антидепресантом.
Протизапальну і антибактеріальну впливу надають речовини, що входять до складу консервованих томатів. Вітамін С, кількість якого в томатах досить велике, допомагає впоратися з інфекціями в організмі.
Дуже корисно вживати консервовані помідори разом з шкіркою. Саме ця частина плодів стимулює роботу кишечника, покращує його перистальтику, що є природною профілактикою запорів. Речовини, що містяться в насінні помідорів, володіють розріджуючими кров властивостями. Вживання томатних насіння - хороша профілактика тромбозів.
Багатий помідор і на такі важливі для нормальної життєдіяльності організму мінеральні речовини, як залізо, фосфор, кальцій, натрій, магній. Максимально великою кількістю вітамінів різних груп в своєму складі відрізняється томат від інших дарів природи - PP, B2, B1, E, A, C.
- Кратность 0.1
Отзывы покупателей