У харчових цілях використовуються стебло молодої цибулі порей, оскільки вони відрізняються менш жорсткою структурою та гірким смаком, ніж у дозрілої рослини. Перед вживанням в їжу порей необхідно промити під холодною водою, щоб видалити застряглі між її листками пісок та землю. У кулінарії цей овоч використовується переважно в свіжому вигляді, будучи попередньо подрібненим. Цибулю порей додають у вже готові овочеві салати, а також перші й другі страви з овочів, м'яса та морепродуктів, включаючи соуси та бульйони.
Регулярне вживання цибулі порей сприяє поліпшенню апетиту, нормалізації обмінних процесів, а також стимулює функцію печінки. Крім того, ця рослина здійснює на організм людини жовчо- і сечогінний, протизапальний, бактерицидний, імуностимулюючий та тонізуючий вплив.
В нашому інтернет-магазині АСА-Маркет ви можете купити цибулю порей вагову, а також величезний вибір іншої продукції з категорії Зелень свіжа з оперативною доставкою по м. Київ та населеним пунктам Київської області.
Отзывы покупателей